DEF RHYMZ

Dennis Bouman, beter bekend als Def Rhymz, is geboren in Paramaribo op 3 mei 1970. Als Dennis zes jaar is verhuist hij met zijn familie naar het Nederlandse Rotterdam, waar hij tevens ook opgroeit. 

Op zestienjarige leeftijd doet Dennis mee aan verschillende rapwedstrijden en behaalt Dennis de eerste plaats op het Nederlands Kampioenschap Rappen, onder de naam ‘Def Rhymz’. Na dit kampioenschap vormt Dennis samen met DJ Git Hyper een rapduo, genaamd ‘Supersonic Cru’. Het duo treedt op door het hele land en wordt een groot succes. 

In 1993 werkt Def Rhymz mee aan het nummer ‘Mocking Bird Hill’ van Roots Syndicate, welke zowel in Nederland als in Suriname en op de Nederlandse Antillen op nummer één belandt. Begin 1999 tekent Def Rhymz bij platenmaatschappij ‘Top Notch’, waar hij zijn grote hit ‘Doekoe’ opneemt.

In 2000 stapt Def over naar platenmaatschappij ‘Virgin’. Binnen zes maanden verlaat Def deze en stapt over naar EMI/DINO, waar hij een meerjarig contract tekent. Hetzelfde jaar is Def op meerdere festivals te zien, onder andere op Pinkpop, Noorderslag-festival en meer. 

Het jaar daarop neemt Def Rhymz de videoclip ‘Schudden’ op. De single wordt een grote hit en staat wekenlang op nummer één. Zijn album ‘De Goeiste’ brengt Def Rhymez een jaar later uit, waar o.a. de hits ‘Puf’, ‘Schudden’, ‘Ze Zitten Me Achterna’ en ‘Ik Ben Niet Te Stoppe’ op staan.