Erick E

Erick, geboren als Erick Eerdhuizen in 1969, gaat door het clubleven als Erick E. Zijn mixtalent wordt al spoedig herkend: in 1989 wordt Erick DMC mix/scratch kampioen van Nederland. In 1990 haalt hij zelfs de finale van de DMC World Championships in de Londense Royal Albert Hall.

Zoals meer hiphop-dj’s uit de jaren tachtig wordt ook Erick E. door het housevirus bevangen. Hij stapt als dj over op clubhouse. In 1993 gaat Erick E. samenwerken met producer Olav Basoski. Samen beginnen ze het platenlabel Work, dat in de jaren erop hét label wordt voor Nederlandse club- en mellowhouse. Eind 1993 heeft het duo als Pancake de eerste hit met ‘Don’t Turn Your Back On Me’. In 1994 maken ze onder de naam Sil het nummer ‘Windows’, dat voor hun internationale doorbraak zorgt en een heuse klassieker wordt. In 1995 zijn ‘Groove On’ en ‘Find A Way’ hits onder het pseudoniem Yoki Boys. Ze remixen tracks van onder andere Robin S., JX, Reel 2 Real en Mighty Dub Katz. In datzelfde jaar wordt Erick E resident dj op de populaire Swet!-avonden in de Amsterdamse club Roxy, die voortduren tot de Roxy in 1998 in vlammen opgaat.

Erick E. richt zich meer op z’n dj-carrière en draait op een aantal grote dance festivals zoals Dance Valley, Inner City, The Mega Music Dance Experience, Chemistry en Wasteland. Hij reist de hele wereld over om in de grootste clubs te draaien. Ook is hij regelmatig te horen in Wessel Van Diepen’s Dance Department op Radio 538. In 1998 richt Erick het platenlabel One Star Records op, waarop hij onder andere zijn eigen track ‘Amsterjam’ uitbrengt en materiaal van anderen produceert. Erick E. heeft residenties in clubs als Now&Wow, Stalker, More, Winkel van Sinkel en Club Eve, waar hij gasten als David Morales, Deep Dish, Junior Sanchez, Yousef, Phats & Small and Felix da Housecat laat draaien. In 2001 staat een track van hem en Matthew Dekay, ‘This Category’, op Sander Kleinenberg’s Essential Mix cd. Op zijn eigen label OneStar verschijnen de 12″ singles ‘Ya Don’t Stop’ en ‘Make You Smile’. Voor het label Work maakt hij de singles ‘Back To Work’ en ‘Midnight Magic’ (met een gitaarsample uit ‘Weather With You’ van Crowded House).

In 2006 komt in maart de single ‘Definition Of Sound’ uit op het label Extrema. Met Housequake staat Erick E. in juli in de Amsterdam ArenA tijdens Sensation White. Een cd van Housequake verschijnt in september inclusief gratis dvd met een compilatie van optredens. Eind augustus staat de DJ met het concept Sneakerz op Mysteryland in Haarlemmermeer. In dezelfde periode verschijnt de eerste compilatie van Sneakerz op cd.